SEZON VARA 2021
Ei sunt cei cărora le sună ceasul înainte de ora 5 dimineața și se trezesc să muncească pentru pasiunea lor.
Ei sunt cei ce practică unul dintre cele mai complexe și solicitante sporturi. Atât fizic cât și mental.
Înotul. Un sport individual în care, la un moment dat, factorii motivaționali intrinseci își spun cuvântul. Un sport în care dorința și tăria de caracter vor face diferența. Un sport în care domină autodepășirea barierelor fizice și mentale. Un sport care te învață ce este viața.
Drumul către PERFORMANȚĂ:
Joacă, prietenie, pasiune, muncă, perseverență. – CSA Steaua.
„Mă numesc Manea Daria. Am 12 ani, sunt sportiv în grupele de performanță ale CSA Steaua. La Campionatul Național din această vară am reușit să câștig de cinci ori titlul de campioană națională în probele de 100m fluture, 100m bras, 100m craul, 200m mixt și 100m spate și vicecampioană națională în proba de 400m liber.
Am început înotul la vârsta de cinci ani. Pentru că îmi plăcea foarte mult să mă bălăcesc, să mă joc cu antrenorul meu și să mă distrez.
La început faptul că îmi doream să merg mai des la bazin și să învăț cât mai multe lucruri noi, că îmi plăcea când înotam și cum simțeam apa!
Apoi m-am atașat foarte mult de înot, de grupa mea, de antrenorul meu, faptul că munceam dar și ne distrăm, apoi mi-am dorit să evoluez în performanțe.
Am ajuns campioană națională datorită dorinței mele de a munci și de a ajunge undeva departe, dar și datorită antrenorului meu. Am avut încrederea și susținerea persoanelor din jurul meu.
Beneficiile înotului asupra sănătății mele sunt faptul că mă dezvolt fizic sănătoasă și îmi dezvoltă gândirea.
Consider că înotul mă ajută deoarece învăț cum să mă comport, să fiu mai disciplinat, în plus, am legat multe prietenii cu colegii mei de echipă cât și cu adversarii.
În grupa mea de performanță mai am 14 medaliați naționali. Suntem o grupă puternică, unită, ne susținem reciproc și ne ajutam la greu. Ținem foarte mult unii la alții, iar lucrul acesta ne-a făcut mai puternici. Am devenit așa datorită antrenorului nostru, Văleanu Bogdan-Gabriel, care ne-a susținut mereu și a știut cum sa ne țină uniți!
Antrenorul meu este foarte pasionat și mi-a transmis și mie pasiunea lui și chiar dacă uneori este serios și mai sever, știu că îmi vrea mereu binele și nu o să-mi doresc alt antrenor decât cel pe care îl am. Îl iubesc foarte mult!
Nu am un idol dar apreciez mai mulți sportivi de exemplu: Caleb Dressel, Michel Phelps, Katinka Hosszu, Katie Ledecky, dar și pe românul nostru David Popovici!
Când o sa fiu mare mi-aș dori să devin antrenoare de înot exact ca antrenorul meu. Ca să văd cum este să iubești niște copii așa cum ne iubește el pe noi!”
Eduard Bacalu:
„Mă numesc Bacalu Eduard, am 12 ani, sunt sportiv în grupele de performanță ale CSA Steaua.
Sunt dublu vicecampion național în probele de 100m fluture și 100m liber.
Am început înotul la vârsta de 5 ani, pentru că imi plăcea mult să mă joc în apă.
Am ajuns la grupele de performanță datorită dorinței de a merge mai des la bazin precum și datorită încurajărilor antrenorului de a continua acest sport.
Consider că aprecierea antrenorului care a crezut în mine chiar dacă la început nu eram foarte bun, grupa care s-a format și susținerea părinților m-au determinat să continui și să evoluez în grupele de performanță.
Am ajuns vicecampion național prin multă muncă, unele sacrificii, seriozitate și susținere din partea antrenorului.
Practicarea înotului de performanță mi-a adus mai multe beneficii: un corp dezvoltat, o gândire mai matură (minte sănătoasă într-un corp sănătos).
Înotul m-a învățat să fiu mai disciplinat, cu ajutorul lui am legat prietenii și am învățat să mă bucur de victorii și să accept înfrângerile.
Am privilegiu să fac parte dintr-o grupă cu mai mulți medaliați naționali. Suntem o grupă puternică și unită. Am devenit așa muncind cu seriozitate în antrenamente, susținându-ne unul pe altul.
Pentru mine, domnul Bogdan Văleanu, este cel mai bun antrenor pe care și l-ar dori un sportiv. Nu este doar un antrenor, este ca un părinte pentru noi, dându-ne nenumărate sfaturi în legătură cu viața de zi cu zi. A crezut în mine încă de la început chiar dacă rezultatele mele la început erau aproape în a doua parte a clasamentului general. Mereu mi-a spus: „Ai răbdare, ascultă-mă, împreună avem un plan, nu te abate de la el și o să vezi ce se întâmplă!”. Am ales să am încredere în el și mi-a dovedit ca a avut dreptate!
Nu am nici un idol.
Momentan nu sunt hotărât cu privire la meseria pe care mi-o doresc.”
„Mă numesc Călugăru Daria. Am 11 ani, sunt sportivă în grupele de performanță ale CSA Steaua.Sunt campioană națională la proba 100m spate și locul 3 la 100m craul.
Am început înotul la vârsta de 4 ani, pentru că îmi plăcea foarte mult să mă joc în apă.
Datorită faptului că îmi doream să vin cât mai des la bazin și că părinții mei mă încurajau în a practica acest sport.
Apoi m-am atașat extraordinar de mult de înot, de grupa mea, de antrenorul meu și mi-am dorit mult să evoluez în performanțe.
Am reușit să ajung campioană națională prin multă muncă și dorință de a câștiga. M-au ajutat să progresez încurajările antrenorului,colegilor și părinților.
Înotul m-a ajutat să mă dezvolt mental și fizic.
Acest sport m-a ajutat să fiu foarte disciplinată și perseverentă în tot ceea ce fac.
În grupa mea mai am mulți medaliați naționali. Suntem o grupă puternică și unită datorită antrenorului nostru care ne-a învățat să ne ajutăm între noi și să ne respectăm.
Antrenorul meu este cel mai bun antrenor din lume. Nu doar ne antrenează dar ne dă și sfaturi de viață.
Nu am nici un idol momentan.
Nu m-am gândit încă la o meserie pe care aș vrea să o profesez.”
Ei sunt cei cărora le sună ceasul înainte de ora 5 dimineața și se trezesc să muncească pentru pasiunea lor.
Ei sunt cei ce practică unul dintre cele mai complexe și solicitante sporturi. Atât fizic cât și mental.
Înotul. Un sport individual în care, la un moment dat, factorii motivaționali intrinseci își spun cuvântul. Un sport în care dorința și tăria de caracter vor face diferența. Un sport în care domină autodepășirea barierelor fizice și mentale. Un sport care te învață ce este viața.
Drumul către PERFORMANȚĂ:
Joacă, prietenie, pasiune, muncă, perseverență. – CSA Steaua.
„Mă numesc Cezar Stoica, am 11 ani si sunt sportiv in grupele de performanță ale CSA Steaua. Sunt dublu campion național în probele de 100m bras și respectiv 200m mixt și vicecampion în proba de 100m spate.
Am început înotul la vârsta de 6 ani pentru ca imi plăcea foarte mult să ma balacesc in apă.
La început a fost o joacă, iar cu timpul, urmând sfaturile părinților, am continuat cu înotul pentru a dobândi mai multe abilități și pentru o dezvoltare fizică armonioasă și sănătoasă.
Acest sport a devenit o adevărată pasiune pentru mine, m-am atașat iremediabil de colegii mei de grupa, de antrenorul meu și mi-am dorit să evoluez cât mai mult in performanță.
Campion național am ajuns prin foarte multă muncă depusă în timpul antrenamentelor zilnice. Antrenorul a crezut în abilitățile mele, m-a susținut și încurajat tot timpul. Un rol important l-au avut și părinții mei, care îmi sunt alaturi necondiționat.
Înotul, la fel ca oricare alt sport de performanță, consider că are un rol de bază în dezvoltarea fizică și mentală a fiecărui copil. Toți colegii mei de grupa sunt devotați acestui sport și au rezultate remarcabile, obținute cu îndrumarea si antrenorului nostru, domnul Bogdan Văleanu, în concursurile naționale și internaționale.
Antrenorul nostru este ca un părinte, știe de ce are nevoie fiecare pentru a obține rezultate maxime.
Încă nu am un idol și încă nu m-am hotărât ce voi deveni cand voi fi mare. Mă bucur cât pot de mult de inot si de copilărie.”
Mă numesc Bacalu Denisa. Am 12 ani, sunt sportiv în grupele de performanță ale CSA Steaua.
Sunt vicecampioană națională la proba de 100m fluture și locul 3 național la proba de 100m spate.
Am început înotul la vârsta de 5 ani, pentru ca îmi plăcea să mă joc în apă și pentru că părinții își doreau sa știu sa inot.
Faptul că voiam sa merg mai des și faptul ca domnul antrenor mi-a spus că am înclinații către acest sport m-a determinat să optez către grupele de performanță.
Apoi mi-am dorit să continui pentru că m-am atașat foarte mult de grupa formată, de domnul profesor Văleanu Bogdan iar faptul că îmi face mare plăcere să mă antrenez este tot ce contează pentru mine!
Eu am reușit să ajung vicecampioană națională antrenându-mă cu seriozitate, ascultând indicațiile domnului profesor, dar și făcând mici sacrificii.
Acest sport te ajută sa devii un om echilibrat, te ajută să fii disciplinat și te ajută să ai un corp frumos dezvoltat.
Înotul m-a ajutat foarte mult, deoarece fără el nu îmi făceam așa mulți prieteni, nu știam ce înseamnă munca în echipă și nu știam ce înseamnă succesul, dar și înfrângerea.
În grupa mea mai sunt medaliați național. Suntem o echipă foarte puternică și unită. Consider că am ajuns atât de uniți și puternici datorită pasiunii pentru performanță dar și a stării de spirit transmise de către antrenorul nostru, domnu’ Bogdan, care ne este alături ca un părinte…și la bine și la greu, ne ajută să depășim cu bine orice problemă sau moment.
Am un idol, chiar doi! (Katie Ledecky și Michael Phepls)
Visul meu este să ajung la olimpiade și să iau o medalie!
“Mă numesc State Matei Cristian. Am 13 ani, sunt sportiv în grupele de performanță CSA Steaua. Sunt campion național în proba de 100 m bras.
Am început înotul în septembrie 2017 la sugestia părinților mei și din dorință de a avea o activitate recreativă.
Cu fiecare zi petrecută la bazin am început să mă îndrăgostesc de acest sport, să îmi doresc să evoluez, astfel la îndrumarea antenorilor am trecut la performanță.
Dorința de a reuși în acest sport, devotamentul, implicarea, disciplina în antrenament și în viața de zi cu zi , alimentația sănătoasă m-au ajutat să îmi ating scopul propus, de a ajunge campion național.
Înotul este un sport ce îți dezvoltă armonios copul, mintea și te disciplinează.
Fac parte dintr-o echipă puternică, unită, cu numeroși medaliați naționali.
Un rol important în acest sport îl deține antrenorul care, pentru mine este un mentor.
Admir toții marii sportivi naționali și intenaționali în special Michael Phelps și Adam Peaty.
În ceea ceea mă privește este devreme să știu ce îmi doresc pentru viitor însă știu că îmi doresc să performez cât mai mult în înot, iar pe plan școlar să mă pregătesc cât mai bine pentru a deveni în viitor inginer în aeronautică.”
“Mă numesc Rosu Rareș Matei. Am 12 ani, sunt sportiv în grupele de performanță ale CSA Steaua. Sunt vicecampion național la proba de 100m spate și medaliat cu bronz la probele 400m craul, 200m mixt și 100m craul.
Am început înotul la vârsta 3 ani luând lecții de inițiere. Apoi, pentru că avem o problemă medicală cu poziția spatelui, părinții au hotărât să mă dea la grupa de performanță. Cu timpul a început să-mi placă foarte mult să înot.
Faptul că mergeam zilnic la bazin m-a făcut să îndrăgesc și mai mult înotul. Îmi plăcea foarte mult să înot procedeul spate mai apoi am început să îndrăgesc și procedeul craul. De asemenea deplasările la concursuri mă făceau foarte fericit.
Când eram mic și d-abia începusem performanța, zilnic îi vedeam la antrenament pe colegii mai mari care se antrenau pentru a deveni campioni naționali. În momentul acela mi-am dat seama că dacă vreau și eu să ajung medaliat național trebuie să muncesc foarte mult.
Ca să ajung vicecampion național a trebuit să muncesc zi de zi alături de antrenorul meu pentru a ajunge la un timpii propuși de mine și el. Cu multă seriozitate, perseverență și dăruire, până acum, am reușit! Domnul Bogdan este un antrenor dedicat în ceea ce face și ne ajută mereu, pe fiecare în parte, să ajungem medaliați naționali. Antrenorul meu este serios în timpul antrenamentului iar dacă nu ne facem treaba se supără pe noi. Domnul Bogdan este muncitor, dedicat dar și glumeț. Îmi place să-mi petrec timpul cu el și în afara înotului.
Cu ajutorul înotului am început să mă dezvolt mai repede și să îmi îndrept problema pe care o avem cu spatele.
Înotul m-a ajutat pe plan personal să mă dezvolt, din punct de vedere fizic mai repede decât ceilalți copii care nu fac sport. Iar în viață m-a ajutat să fiu un lider de echipa bun și am mai învățat să fiu serios la școală.
În grupa mea mai sunt și alți medaliați naționali. Noi am devenit o grupă puternică și unită deoarece am fost învățați să ne ajutăm între noi în timpul antrenamentului dar și în afara lui.
În momentul actual nu am nici un idol dar încerc să descopăr câte ceva la fiecare înotător. Când eram mai mic idolul meu era Michael Phelps deoarece era cel mai renumit înotător din lume, dar rămâne în continuare datorită performantelor sale.
Când o să devin mare sper să continui cu înotul și să ajung să particip la Jocurile Olimpice, pentru că este prima condiție pentru un sportiv în drumul lui către succes, participarea. “
Mă numesc Olea Theodora. Am 11 ani, sunt sportiv în grupele de performanță ale CSA Steaua. Sunt dublă campioană națională în probele de 100m bras și 200m mixt și dublă vicecampioană în probele de 100m spate și 100m crawl.
Am început înotul la vârsta de 3 ani și jumătate pentru că nu îmi plăcea să dorm la grădiniță. Ca să nu-i deranjez pe colegii mei de grădi, bunica mea mă aducea la înot. Așa am început să prind gustul distracției în apă și al înotului.
Urmărindu-i pe colegii mei care înotau foarte frumos mi-am dorit să exersez mai mult pentru a ajunge la fel de bună ca și ei. Acest lucru m-a determinat să-mi doresc să vin mai des la bazin.
Mi-am dorit să continui în grupele de performanță datorită antrenorului meu care mi-a insuflat pasiunea pentru înot. După câștigarea primelor medalii mi-am dorit să fiu mereu pe podium.
Ca să ajung la acest nivel a fost nevoie de multă muncă și determinare. Mentalitatea « atunci când nu mai poți, mai poți încă puțin » este cea după care mă ghidez pe parcursul concursurilor si al antrenamentelor.
De când fac înot răcesc mai rar și mă simt mult mai bine. Rezist mai mult timp la efort, am devenit mai disciplinată și perseverentă.
Datorită înotului am invățat că pentru orice realizare este nevoie de multă muncă. Lucrul acesta mă face să fiu mai conștiincioasă și aplecată spre studiu.
În grupa mea sunt mulți copii cu realizări și performanțe sportive excepționale. Suntem o grupă puternică datorită antrenorului nostru, Bogdan Văleanu, care ne susține atunci când avem nevoie, dar ne și corectează pentru a ne îmbunătăți performanțele.
Este un om deosebit care a reușit să construiască o echipă de caractere puternice. Fără domnul antrenor nu aș fi reușit niciodată să am aceste performanțe. Îl apreciez foarte mult pentru că pot vorbi cu el și mă încurajează atunci când am nevoie.
Idolii mei sunt Caeleb Dressel și Katie Ledecky.
Când o să fiu mare îmi doresc să ajung o antrenoare de înot la fel de bună ca domnul Bogdan Văleanu.
Mă numesc Stiger Diana-Gabriela, am 13 ani, sunt sportiv în grupele de performanță ale CSA Steaua, iar la Campionatul Național am obtinut locul 3 in probele de 200 m mixt si 400 m liber.
Am început înotul la vârsta de 5 ani, iar în urma evoluției avute în grupa de inițiere, a aptitudinilor motrice observate de către domnii antrenori Matei Bogdan și Andrei Grădinaru, mi-a fost recomandată opțiunea de a continua înotul în grupa de performanță a domnului antrenor Maestru Felix.
Datorită încrederii acordate de către antrenorii care m-au învățat să înot, dar și celor care mă antrenează, s-a născut dorința de a fi din ce în ce mai bună, să obțin rezultate și timpi tot mai buni, iar toate acestea m-au făcut să îmi doresc să evoluez și să-mi continui drumul spre marea performanța pe care și-o doreste fiecare sportiv.
Să ajungi campion nu este ușor. Este nevoie de foarte multe ore de antrenament, o alimentație corespunzătoare, o bună coordonare a timpului, dar și multă seriozitate.
Pe lângă bucuria de a urca pe podium, înotul este indicat pentru o dezvoltare corporală armonioasă, pentru a avea o mai bună imunitate împotriva bolilor, dar și pentru a socializa și lega prietenii cu colegii de la bazin.
Consider că înotul te ajută să devii un om care știe să câștige, să piardă, să-și depășească propiile limite, să învețe că pentru o victorie contează fiecare secundă.
În grupa mea sunt mai mulți medaliați naționali, iar pe această cale, îi felicit și le urez mult succes în continuare.
Am 3 idoli pe care îi admir și anume: Camelia Potec, Michael Phelps și Katinka Hosszu.
Îmi doresc să ajung ca ei și să câștig o medalie olimpică și de ce nu, mai multe medalii olimpice.
Mă numesc Mija Radu Ștefan, am 12 ani și sunt sportiv în grupele de performanță ale CSA Steaua. Sunt vicecampion național la 100m bras, 100m craul, 100m spate, 50m fluture în anul 2020.
Anul acesta, o bună perioadă de timp, peste patru luni, nu am reușit să ajung la antrenament, datorită unei probleme de sănătate, fapt ce a determinat ocuparea locului 3 la 100m bras și locul 4 la 100m spate în anul 2021.
La vârsta de 5 ani, tatăl meu, iubitor de mișcare și sport m-a dus la bazin și totul a început ca o joacă, până când antrenorii m-au văzut și m-au convins să încep marea performanță. Cu timpul rezulatele au început să tot apară si satisfactiile sa fie tot mai mari. Rezultatele obținute au decis intrarea mea în performanță.
Totul a început cu atașamentul față de antrenori,dar mai ales de actualul meu antrenor Bogdan Valeanu, care a reușit să mă formeze ca sportiv de performanță, să mă încurajeze și mă susțină mereu. Este meritul antrenorului meu în ceea ce privește formarea unei puternice grupe de performanță și să creeze relații de prietenie între noi.
Am reușit să ajung campion național, prin munca, seriozitate,sacrificii, dar și prin susținerea permanentă a părinților mei și a antrenorului.
Sper ca ambitia si pregatirea viitoare să mă ajute să obțin cele mai bune rezultate la competițiile viitoare.
Sportul reușește să mă formeze atât intelectual cât și fizic, îmi modelează caracterul, mă face mai luptător și mult mai puternic în viață.
Practicarea sportului mă ajuta în plan personal deoarece reușesc să îmi organizez timpul cât mai eficient.
În grupa mea sunt si alți campioni naționali și tocmai de aceea ma mandresc ca fac parte din grupele de performanță ale CSA Steaua.
Antrenorul meu Bogdan Valeanu este cel care m-a format ca sportiv de performanță, mi-a fost mereu alături, m-a încurajat, m-a ambiționat si susținut permanent. Este cel care a crezut tot timpul în mine, dar care mi-a oferit și multă afecțiune.
Idolii mei sunt David Popovici si Michael Phelps.
Cea mai mare dorință a mea este să particip la Jocurile Olimpice.
“Mă numesc Rauca Rebeca, am 10 ani, sunt sportiv în grupele de performanță ale CSA STEAUA . Sunt campioană națională la 50 m spate și vicecampioană națională la 100 m liber.
La 4 ani am început înotul. Am ajuns la cursurile de înot, din grija părinților mei, de a sta relaxați, când mă aflam pe marginea vreunei piscine.
Au avut marea surpriză să-mi placă.
În grupele de performanță erau cei mai buni și apreciați copii și am vrut să fiu și eu ca ei.
Ambiția este unul din factorii care m-au determinat să evoluez. Sunt un copil foarte competitiv și prin muncă nu mi-a luat foarte mult timp să ajung în frunte.
La 6 ani am câștigat prima mea medalie, din acel moment mi-am dat seama că totul este posibil și că îmi doresc să mai trăiesc acel sentiment de pe podium. De atunci am venit și mai determinată la antrenamente,iar cu răbdare, am reușit.
Înotul m-a ajutat să-mi modelez un corp perfect, dar și un psihic puternic. În plus, am realizat că la școală, dar și în general am o mai bună putere de concentrare.
În grupa mea sunt copii excepționali cu un mare potențial și cu multe medalii la gât.
Nadia Comăneci (chiar dacă este gimnastă …este cea mai mare sportivă!!!). Mi-a dat împresia că totul este posibil și că atunci când ,,munca” devine pasiune, nu mai este atât de greu.
Când o să fiu mare, mama vrea să mă fac doctor, dar eu, deocamdată nu știu!”
Mă numesc, Ștefan Cătălin am 13 ani, sunt sportiv în grupele de performanță ale CSA Steaua. Sunt locul 3 în proba de 100m fluture la campionatele naționale de înot cadeți.
Pentru că aveam foarte multă energie parintii mei m-au dus la înot de la vârsta de 5 ani. La început îmi plăcea mult balaceala, distracția și finalul antrenamentului unde făceam sărituri în apă.
După circa 2 ani am fost selecționat pentru grupa de performanță unde am fost foarte bucuros că o să merg la concursuri. Inițial nu eram așa de bun dar ambiția, motivația si pregătirea alături de antrenorul meu Dragoș Coman m-au făcut să mă antrenez din ce în ce mai mult și mai bine pentru a ajunge pe treapta cea mai înaltă a podiumului.
Înotul este un sport complex care te ajută atât în dezvoltarea fizică cât și cea psihică.
Pe plan personal consider că înotul mă ajută să am un stil de viață sănătos și să-mi fac mai mulți prieteni.
În grupa mea mai am și alți medaliați naționali.
Nu am un idol dar îmi place mult Kristof Milak.
Când o să fiu mare mi-aș dori să reprezint cu succes Romania la jocurile olimpice.
“Mă numesc Mircea Daria. Am 10 ani şi sunt sportivă în cadrul grupelor de performanţă ale CSA Steaua. Sunt campioană naţională în proba de 100m liber şi triplă vicecampioană naţională în probele de 50m spate, bras şi fluture.
Am început înotul la vârsta de 3 ani şi jumătate. Părinţii mei au considerat că este important să fac mişcare, fiind destul de plinuţă . Aşa am început să practic înotul. La vârsta de 5 ani, am fost selectată în grupa de performanţă. Antrenorul a văzut în mine un potenţial, începusem să prind tehnica şi să mă implic la antrenamente.
Ȋmi aduc aminte că la vârsta de 5 ani şi jumătate, am participat prima dată la un concurs pe un bazin de 50m. Mi se parea “infinit”. Am câştigat atunci 3 medalii şi de atunci am prins gustul compeţiei. Ȋmi doream foarte tare să evoluez în performanţe.
Ȋn anii care au urmat, mergeam zilnic la antrenamente. Ȋnotul a devenit pentru mine totul. Pur si simplu, ador să înot. Am participat la multe competiţii. Ȋn momentele în care nu urcam pe podium, realizam că pentru a îmi îmbunătăţi performanţele trebuie să trag tare la antrenamente. Ȋn mintea mea, se afla ideea că nu trebuie să mă dau bătută, că fiecare loc pe podium şi fiecare medalie caştigată mă fac să îmi doresc să muncesc din ce în ce mai mult, să fac faţă exigenţelor antrenamentelor astfel încat să progresez.
Eu văd înotul ca pe un sport care te ajută să te dezvolţi personal, dar şi mental. Pe mine, personal, m-a ajutat să fiu mai disciplinată, mai responsabilă, am căpătat mai multă încredere în mine, m-a învăţat să îmi controlez emoţiile, dar să am şi un corp frumos dezvoltat.
Grupa din care fac parte este o grupă puternică şi unită. Cel mai mult, concursurile ne-au învăţat să fim uniţi, să ne sprijinim şi încurajăm reciproc. Faptul că petrecem atâtea ore la antrenamente, ne-a făcut să fim ca o familie. Ȋn grupa mea, se află multiplii medaliaţi nationali, atât fete cât şi baieţi.
Antrenorul meu, Domnu’ Bogdan Văleanu este cel mai bun. Deşi este foarte exigent, în acelaşi timp este şi prietenul nostru şi ne sfatuieste de fiecare dată. Este mereu acolo când avem nevoie şi ne susţine pe fiecare în parte. Fără el, nu aş fi ajuns la aceste rezultate şi îi sunt profund recunoscătoare pentru tot.
Printre idolii mei se numără Michael Phelps, David Popovici şi Camelia Potec.
Când voi fi mare, îmi doresc să devin Antrenoare de înot.”
“Mă numesc Andrei Iarina. Am 14 ani, sunt sportivă în grupele de performanță CSA Steaua. Sunt vicecampioană națională la proba de 400m mixt la juniori, medaliată cu bronz la tineret și la proba de 200m spate medaliată cu bronz.
M-am apucat de înot la vârsta de 4 ani,pentru că îmi plăcea foarte tare să mă joc în apă la mare și așa, părinții m-au trimis la bazin.
Fiecare zi petrecută la bazin era ca o joacă pentru mine până i-am văzut pe cei mari antrenându-se și cum erau ei în top și eu mi-am dorit să ajung ca ei.
Când am început să câștig medalii de la vârsta de 6 ani a fost un sentiment foarte plăcut și faptul că mă aflam printre cei mai buni la vârsta mea, m-a determinat să trag mai tare de mine și să devin din ce în ce mai bună.
Am ajuns medaliată la naționale prin foarte multă muncă, devotament, implicare, disciplină în fiecare antrenament și foarte tare m-a ajutat sprijinul familiei și al antrenorului.
Este un sport care mă dezvoltă foarte mult atât mental cât și fizic, în plus, te disciplinează.
Înotul m-a ajutat foarte mult pe plan personal datorită faptului că mă dezvoltă armonios și probabil că m-a ajutat foarte mult să îmi organizez viața.
Am ocazia să fac parte dintr-o echipă puternică, cu foarte mulți medaliați naționali.
Admir toți marii înotători olimpici în special pe Katinka Hosszu și Sarah Sjostrom.
Vreau ca din înot să îmi formez un job și să ajung la olimpiadă.”
“Mă numesc Donisan David-Ioan. Am 11ani, sunt sportiv în grupele de performanță ale CSA Steaua. În vara acestui an am reușit să câștig medalia de bronz național în proba de 100m bras.
Am început înotul la vârsta de 6 ani pentru că îmi plăcea foarte mult să mă bălăcesc, îmi plăcea apa.
La început faptul că evoluam din ce în ce mai bine m-a făcut să optez către grupele de performanță.
M-am atașat de grupa mea, de antrenorul meu și de înot și mi-am dorit să continui.
Cu mult antrenament am reușit să obțin titlul de campion național. În parcurs a fost nevoie de antrenament bine-făcut de încălzire pe uscat.
Beneficiile Sunt ca înotul îmi dezvoltă imunitatea,…. Și răcesc mult mai rar decât de obicei
Înotul m-a ajutatîn multe … M-a ajutat să fiu perseverent, ambițios, să am o constituție atletică și am învățat de la antrenorul meu educație.
În grupa mea mai am medaliați naționali (ex: Cezar, Vladimir ,….) Suntem o grupă unită și puternică. Am devenit așa cu ajutorul antrenorului, respectând-ne , încurajându-ne și susținându-ne mereu. Antrenorul meu este cel mai ambițios om pe care l-am întâlnit vreodată. Pune mult suflet în munca lui si pentru asta îl respect mereu si încerc să nu îl supăr.
Nu am niciun idol. Momentan nu știu ce aș vrea să devin când voi fi mare
“Mă numesc Pandele Vladimir, am 11 ani, sunt sportiv în grupele de performanță ale CSA Steaua. Sunt dublu medaliat național cu bronz în probele de 100m spate și 200m mixt.
Am început înotul la vârsta de 6 ani pentru că îmi plăcea foarte mult să mă bălăcesc si sa ma joc in apa.
După o perioadă petrecută la grupele de inițiere mi-am dorit să învat să înot cat mai corect si rapid toate stilurile. Astfel , urmând si sfatul antrenorului meu am decis să continui antrenamentele la grupele de performanță.
Mergând la antrenament în fiecare zi m-am împrietenit cu toti colegii de la grupa de performanță si în momentul de față consider că fac parte din cea mai frumoasăsi puternică echipă de înot din țară.
Am reușit să câștig 3 medalii la campionatele naționale iar pentru asta a fost nevoie de multă muncă la antrenamente, dedicare și pasiune în tot ceea ce am făcut.
Consider că înotul mă ajută să am o minte sănătoasă într-un corp sănătos.
Consider că înotul mă ajută să fiu disciplinat, punctual și performant în toate activitățile zilnice.
Am devenit cea mai buna echipă din țara cu multă muncă, ambiție și pasiune. Marea majoritate a colegilor mei sunt medaliați la campionatele naționale sau au obținut locuri fruntașe la categoriile de vârstă la care au participat.
Antrenorul meu muncește din greu încercând in fiecare zi să ne facă din ce în ce mai buni. Este foarte pasionat de ceea ce face și sunt sigur că vrea să ajungă cu noi la cele mai mari competiții internaționale.
Idolul meu este Michael Phelps deoarece este sportivul care a obținut cele mai multe medalii olimpice de aur din istoria înotului. Am și un model, acesta fiind fostul nostru coleg de club, David Popovici.
Când o să fiu mare îmi doresc să ajung campion olimpic.”
Mă numesc Ganea Iustina. Am 11 ani sunt sportivă în grupele de performanță ale CSA Steaua. Sunt campioană națională la proba de 50m fluture.
Am început înotul la vârsta de 2 ani și jumătate. Deoarece îmi plăcea să mă bălăcesc în cadă.
La început, îmi doream să merg mai des la bazin, să învăț să înot ca un delfin cât mai repede și datorită antrenorilor meu am ajuns să fac asta.
Apoi m-am atașat iremediabil de înot, de grupa mea, de antrenorul meu și mi-am dorit să evoluez în performanțe.
Campioană națională am ajuns datorită antrenorului meu. În parcursul meu către acest rezultat a fost nevoie de multă muncă și ambiție.
Beneficiile înotului asupra sănătății mele sunt de a mă dezvolta armonios a mă disciplina și terapeutic.
Da, eu consider că înotul m-a ajutat pe plan profesional și în viața de zi cu zi deoarece m-a făcut să fiu un om mai bun și mi-aș dori să duc acest sport la nivel mare.
În grupa mea mai am și alți medaliați naționali. Am devenit o grupă puternică și unită datorită antrenorului nostru și datorită prieteniei dintre noi.
Antrenorul meu este un om cu un suflet mare și un om muncitor.
Nu am un idol exact.
Când o să fiu mare mi-aș dori să fiu ori antrenoare ori profesoară de sport.
Drumul către PERFORMANȚĂ:Joacă, prietenie, pasiune, muncă, perseverență. – CSA Steaua.